Bog vam bo odkrival modrost

Bog vam bo odkrival modrost

Če kličeš razsodnost (vpogled) in dvigneš svoj glas za razumnost, če jo [Modrost] iščeš kakor srebro in če zasleduješ veščo in Božjo Modrost kakor skrite zaklade, tedaj boš razumel spoštovanje in počastil strah Gospodov. (Pregovori 2,3–5)

Današnji verz nas roti, naj iščemo modrost in kličemo razsodnost. Božja modrost namreč zdaleč presega najboljše zamisli kateregakoli človeka. Bog že na začetku vidi konec, vidi človeška srca in motive ter pozna stvari, ki jih mi ne. Ne glede na to, ali se spoprijemamo z vsakodnevnimi življenjskimi preglavicami ali pa nam sovražnik grozi z obširnim napadom, bo Božja modrost vse spremenila – in edina pot do te modrosti je, da zanjo prosimo Boga.

Ko nam Bog govori, mnogokrat razodeva modrost. To lahko naredi tako, da nam zaupa poseben vpogled v situacijo ali nam jasno pove, kaj naj storimo, kadar se moramo za nekaj odločiti. Svojo modrost nam lahko odkrije na različne načine, in vedno bi jo morali sprejeti kot dragocen dar.

Spodbujam vas, da cenite Božjo modrost kot neprecenljiv duhovni zaklad in mislite nanjo kot na nekaj, brez česar ne morete – ker zares ne morete, če želite uspešno živeti. Naj vam to postane navada in prosite Boga za Njegovo modrost v vsaki situaciji, veliki ali majhni. Dal vam jo bo in navdušeni boste nad rezultati.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Nobeno vprašanje ni tako majhno, da ne bi potrebovalo Božje modrosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon