Recite »Hvala«

Recite »Hvala«

Zahvaljujte se Gospodu, ker je dober; ker na veke trajajo njegovo usmiljenje, milost, naklonjenost in dobrota! (1 Kroniška 16,34)

Zahvaljevanje bi moralo biti reden del našega življenja. To je nekaj, kar ustvarja vzdušje, kjer Bog lahko govori; je vrsta molitve, ki bi morala teči iz nas na naraven način, ki je čist in preprost. Vsak večer si lahko vzamemo čas in se Bogu zahvalimo za stvari, kjer nam je pomagal tisti dan. Prav tako pa bi se morali nenehno brez diha s preprostimi molitvami zahvaljevati vsakič, ko vidimo Boga, da deluje v našem življenju ali pa nas blagoslavlja. Na primer: »Gospod, hvala, ker sem dobro spal/-a to noč,« ali »Bog, zahvaljujem se Ti, ker me pri zobozdravniku ni tako bolelo, kot sem predvideval/-a,« ali »Oče, hvala, ker si mi pomagal, da sem se danes dobro odločil/-a,« ali »Gospod, hvala, ker me kar naprej spodbujaš.«

Bog je do nas vedno dober, vedno zvest in vedno marljivo deluje v našem življenju, da bi nam pomagal na vse mogoče načine. Moramo se odzvati tako, da Mu damo vedeti, kako smo Mu hvaležni in kako cenimo vse, kar dela za nas. Bogu se moramo zahvaliti tiho v svojem srcu, prav tako pa moramo dvigniti glas v glasni zahvali, ker nam to pomaga, da ostanemo namerni in se zavedamo Božje ljubezni, ki jo izkazuje po svoji dobroti do nas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Danes se Bogu zahvalite za dvajset stvari, preden Ga karkoli prosite.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon