V vas je dragocen zaklad

V vas je dragocen zaklad

Ta dragocen zaklad [čudovito Božjo Luč evangelija] pa imamo v [krhkih, človeških] lončenih posodah, da bi bila ta mogočnost in izjemna, preobilna veličina moči iz Boga in ne od nas. (2 Korinčanom 4,7)

Bolj kot karkoli drugega si želim jasno slišati Božji glas in se ves čas zavedati Njegove stalne, neomajne prisotnosti. Ker berete te dnevne posvetitve, verjamem, da je to tudi vaše hrepenenje. Pisala sem že o letih, ko sem verjela v Jezusa Kristusa kot svojega Odrešenika, a nisem bila deležna tesne skupnosti, druženja z Bogom. Počutila sem se, kot da sem segala po Njem, a sem bila vedno prekratka, da bi Ga dosegla. Nekega dne, ko sem stala pred ogledalom in se česala, sem Mu zastavila preprosto vprašanje: »Bog, zakaj nenehno čutim, da Te ne morem najti, čeprav Te iščem?« Nemudoma sem v srcu zaslišala tele besede: »Joyce, ti segaš navzven, morala pa bi segati navznoter.« Naj razložim: Božja beseda pravi, da On živi v nas, a nekaterim ljudem je to resnico težko razumeti. Današnja vrstica razloži, da imamo zaklad Božje prisotnosti znotraj sebe; toda mnogi, ki verujejo v Jezusa, nikoli ne doživijo radosti Njegove prisotnosti ali nenehnega druženja z Njim.

Trudila sem se priti k Bogu, toda resnica je bila, da je v svoji milosti in usmiljenju On prišel k meni in si v meni naredil dom. Ista resnica velja za vas kot Božjega otroka. On je ves čas z vami, On je vaša moč, mir, radost in pomoč. Želi se pogovarjati z vami, zato začnite poslušati v svojem srcu in ugotovili boste, da vam je bliže, kot ste si mislili.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Boga ne morete doseči tako, da segate navzven; segajte navznoter.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon