Naravnanost določa usodo

Naravnanost določa usodo

Z vso skrbnostjo (bolj kot čuvaš karkoli drugega) varuj in čuvaj svoje srce, kajti iz njega izvira življenje. (Pregovori 4,23)

Naravnanost (drža, stališča, odnos) je zelo pomembna; naša naravnanost se odraža v vedenju, ki ga prikazujemo. Naravnanost, naj bo dobra ali slaba, se začne z mislimi.

Dobro znan citat pravi: »Seješ misel, žanješ dejanje; seješ dejanje, žanješ navado; seješ navado, žanješ značaj; seješ značaj, žanješ usodo.«

Usoda je rezultat, posledica življenja; značaj je to, kar smo; navade so podzavestni vzorci vedenja. Naša usoda, oziroma rezultat naših življenj, dejansko izhaja iz naših misli. Tam se celoten postopek začne. Ni čudno, da nas Sveto pismo uči o popolni prenovi uma, razvijanju novih drž in zamisli (gl. Rimljanom 12,2; Efežanom 4,23). Mi naj bi bili dobri učenci Božje besede in z njo naj bi razvijali nove vzorce razmišljanja, kar bo temeljito spremenilo našo celotno usodo, rezultat življenja.

Svetega Duha lahko oviramo s slabimi naravnanostmi, kot so: grenkoba, jeza, neodpuščanje, nesramnost, nespoštljivost, naklepanje maščevanja, nehvaležnost itd. Sveti Duh teče skozi dobro, pobožno naravnanost, ne skozi brezbožno.

Redno preiskujte svojo naravnanost in jo varujte z vso skrbnostjo, kot nas uči današnja vrstica. Če morate spremeniti svojo naravnanost, potem morate spremeniti svoje misli; to je vse, kar morate storiti.
Satan bo vedno poskušal polniti naš um z napačnimi mislimi, ampak ne smemo sprejeti tega, kar nam on hoče dati. Sama ne bi vzela česa strupenega samo zato, ker bi mi to nekdo ponudil, in tudi vi prav tako ne bi. Če smo dovolj pametni, da zavrnemo strup, bi morali biti dovolj razumni in ne dovolimo satanu, da zastrupi naše misli, naše naravnanosti in končno naše usode.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Vsak dan naredite inventuro svoje naravnanosti, da se prepričate, da je vaša v dobrem stanju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon