Ne »samo« moliti

Ne »samo« moliti

Prinesite vso desetino (celotno desetino svojih prihodkov) v skladišče (v zakladnico) … in preizkusite me tedaj s tem, govori Gospod nad vojskami, če vam ne odprem zapornic neba in ne izlijem na vas blagoslova do preobilja (ne boste imeli dovolj prostora, da sprejmete vse). (Malahija 3,10)

Ena izmed molitev, ki jo pogosto slišim in sem jo tudi sama mnogokrat molila, je tako imenovana »samo« molitev, ki zveni nekako takole: »Gospod, samo zahvalili bi se radi za to hrano,« ali »Bog, samo to bi Te prosili, da nas zaščitiš,« ali »Oče, nocoj prihajamo k Tebi, samo da …« »O, Bog, če bi nam pomagal samo v tej stiski, bi bili tako hvaležni …« Vidite, kaj mislim? Zvenimo, kot da se bojimo prositi Boga za veliko več.

Beseda samo pomeni »pravično, pošteno, ustrezno«, toda pomeni tudi »komaj dovolj, da shajam« ali »minimalno«. Bog vam želi dati izredno, obilno, nadvse in daleč onstran vsega, kar si drznemo upati, prositi ali misliti (gl. Efežanom 3,20). Želi odpreti okna (zapornice) nebes in izliti blagoslov, torej zakaj bi se Mu približali in ga prosili za »komaj dovolj, da se prebijemo«? Zakaj bi morali pristopati k Bogu, kot da se Ga bojimo prositi za »preveč«? Kadar pristopamo k Njemu na tak način, je videti, kot da ne verjamemo, da je darežljiv in dober. Zavedati se moramo, da On ni Bog, ki daje »samo« dovolj, da »se prebijemo«, ampak hrepeni po tem, da nas obilno blagoslovi, kot obljublja današnja vrstica.

Bog ne želi poslušati prestrašenih, negotovih, »samo« molitev. Želi slišati pogumne, prepričljive molitve, polne vere ljudi, ki so varni v prijateljstvu z Njim.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ko govorimo o molitvi, »samo« pač ni dovolj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon