Bog vam govori

Bog vam govori

Ko pa pride on, Duh resnice (Duh, ki podarja resnico), vas bo vodil v vso (popolno, celovito) resnico. (Janez 16,13)

Zveni kot precej osnovno bistvo, a mnogi se sprašujejo, ali Bog zares govori ljudem. Ste se kdaj spraševali o tem? Ste se vi kdaj vprašali, ali vam bo Bog sploh kdaj govoril? Veseli boste, ko boste videli, da je odgovor pritrdilen.

Proti koncu svoje zemeljske poti je Jezus povedal učencem: “Še veliko vam imam povedati, a zdaj ne morete nositi (razumeti). Ko pa pride on, Duh resnice (Duh, ki podarja resnico), vas bo vodil v vso (celovito, popolno) resnico” (Janez 16,12–13).

Ko je Jezus izrekel te besede, je nagovarjal ljudi, s katerimi je preživel zadnja tri leta … A jih je moral naučiti še veliko. To me preseneča. Če bi bil Jezus osebno z menoj tri leta, podnevi in ponoči, bi si mislila, da sem se že naučila vsega, kar je treba vedeti.

A Jezus nam ima vedno kaj povedati, ker se mi znova in znova soočamo z novimi težavami, skozi katere nas želi voditi. In to je razlog, zakaj nam je dal Svetega Duha – zato, da lahko slišimo Boga govoriti, čeprav fizično ni navzoč.

Zaradi Kristusa in moči Svetega Duha želi Bog govoriti z vami na štiri oči prav vsak dan. Želi vas voditi korak za korakom k dobrim stvarem, ki jih ima na voljo za vas.

Nebeški Oče bo dal dar svojega Duha vsem, ki ga prosijo zanj (gl. Luka 11,13). Še enkrat poudarjam, da vsakdo izmed nas lahko sliši Boga in dovoli Svetemu Duhu, da ga vodi. Ali Ga poslušate?


Kratka molitev

Gospod, prosim, vodi me po Svetem Duhu. Verjamem, da mi govoriš, in želim vedeti, kaj bi mi rad povedal.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon