Bog vas lahko osvobodi sramu

Namesto vaše [pretekle] sramote boste dobili dvojno povračilo; namesto sramotenja in oštevanja [tvojega ljudstva] se bodo veselili svojega deleža. Zato bodo v svoji deželi podedovali dvojno [kar so izgubili]; njihovo veselje bo večno. (Izaija 61,7)

Ste se kdaj spraševali, kako sta Adam in Eva živela, preden sta grešila?

Prva Mojzesova knjiga 2,25 nam razkriva, da Adama in Eve v edenskem vrtu ni bilo sram, čeprav sta bila gola. Poleg tega, da sta bila brez obleke, ta odlomek nakazuje, da sta bila popolnoma odprta in iskrena drug do drugega – nista se skrivala pod maskami, nista igrala nobenih igric. Bila sta svobodna, da sta bila taka, kakršna sta bila, saj nista imela občutka sramu. Ko pa sta grešila, sta se skrila (gl. 1 Mojzes 3,6–8).

Če Jezus na križu ne bi opravil svojega dela, bi mi vsi morali živeti z grehom neizmerne sramote. Zaradi Njegove žrtve pa ima človeštvo možnost, da uživamo popolno svobodo drug z drugim in z Bogom.

Na žalost nas večina še vedno živi z bremenom sramu, čeprav nam Božja Beseda obljublja in zagotavlja, da nas lahko osvobodi tega (gl. zgornjo vrstico, Izaija 61,7).

Bog vas lahko osvobodi sramu. Molite in ga prosite, da vas osvobodi sramu, ki se poskuša nakopičiti v vas.

Kratka molitev

Gospod, sprejemam osvoboditev od sramu, ker si ga Ti odkupil zame na križu. Nič več skrivanja, nič več občutkov nevrednosti. Ti si izbrisal moj greh in zdaj želim živeti svoboden in odprt pred Teboj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon