Bog vidi vaše srce

Bog vidi vaše srce

Hvala (zahvalimo se) Bogu, čeprav ste bili nekoč sužnji grehu, ste postali iz vsega srca poslušni načelom (merilom, nivoju in kakovosti) nauka, v katerem ste bili poučeni in kateremu ste se posvetili. (Rimljanom 6,17)

Ko sprejmemo Kristusa kot svojega Odrešenika, nam Bog da novo srce – takšno, ki želi delati, kar je prav. Seveda pa traja nekaj časa, da se naše obnašanje uskladi z novim srcem, in to je pogosto zelo neprijetno, polno razočaranj. Del nas želi delati, kar je prav, vendar pa se naš drugi del bori zoper to. To je vojna med mesom in duhom, o kateri govori apostol Pavel v Pismu Galačanom 5,17.

Ob novem rojstvu (ko sprejmemo Jezusa kot svojega Odrešenika) Bog opremi našo notranjost z vsem, kar potrebujemo, da živimo sveto in poslušno. V Kristusu smo nova stvaritev; stare stvari so minile in vse je narejeno novo (gl. 2 Korinčanom 5,17). Rada povem, da smo narejeni iz nove duhovne gline, in življenje usmerjamo tako, da dovoljujemo Svetemu Duhu, da nas gnete in oblikuje v podobo Kristusa (gl. Rimljanom 8,29). Moramo se zahvaliti Bogu za novo srce, takšno, ki želi biti poslušno in ubogljivo.

Praznujte svoj napredek in naj vam ne vzame poguma, ker Bog vidi vaše srce. Če pustimo za seboj, kar je zadaj, in si prizadevamo za popolno poslušnost, je Bog vesel in zadovoljen. Učimo se hoditi z Bogom; hoja je najpočasnejši način potovanja, kar jih obstaja. Morda niste tam, kjer si želite biti, ampak hvala Bogu, ker imate poslušno srce.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Danes se usmerite na Jezusa, ne na svoje neuspehe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon