Bolezen ni samo telesna!

Duh Gospoda Boga je nad menoj, ker me je Gospod mazilil in me usposobil, naj oznanim blagovest krotkim, ubogim in zatiranim; poslal me je, da povežem in ozdravim strta srca … (Izaija, 61,1)

Sveto pismo nas uči, da je Jezus prišel, da bi ozdravil naše rane, povezal in ozdravil naša strta srca in nam dal lepoto (venec) namesto pepela, olje veselja namesto žalovanja (gl. Izaija 61,1–3).

Mnogi kristjani berejo ta odlomek in vedo, da jih Bog želi ozdraviti telesnih in duhovnih bolezni, vendar ta odlomek vsebuje več kot to. Resnica je, da so naša čustva del naše narave in lahko zbolijo prav tako kot naši drugi deli.

Svet je danes poln ljudi, ki trpijo zaradi čustvene bolečine. Pogosti razlogi so zloraba, zavrnitev, zapuščenost, izdaja, razočaranje, obsojanje, kritika ali druge negativne oblike vedenja drugih ljudi. Taka čustvena bolečina je lahko bolj uničujoča kot telesna bolečina, saj ljudje čutijo, da jo morajo skrivati in se pretvarjati, kot da je ni.

Če imate čustvene rane, morate vedeti, da vas Jezus želi ozdraviti. Napačno je misliti, da Njega zanimata le vaše duhovno in telesno zdravje. Prinesite svoje rane k Njemu. Jezus želi ozdraviti, karkoli vas boli!

Kratka molitev

Gospod, hvala, ker skrbiš za vsak del mene, vključno z mojimi čustvi. Vsako čustveno bolečino in rano, ki jo imam, prinašam k Tebi. Vem, da me lahko ozdraviš in obnoviš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon