Bolj si želite Boga kot Njegovih blagoslovov

Naj vašega življenja ne določa lakomnost. Zadovoljni bodite s tem, kar imate, ker je Gospod sam rekel: »Nikakor te ne bom pustil samega, nikakor te ne bom zapustil.« (Hebrejcem 13,5)

Kdo izmed nas res lahko reče: »Na nikogar nisem ljubosumen in nikomur ničesar ne zavidam. Če jim je Bog to dal, želim, da v tem uživajo.«

Božja Beseda pravi, naj našega življenja ne določa lakomnost in naj bomo zadovoljni s tem, kar imamo (Hebrejcem 13,5). Prepričana sem, da nas bo Bog preizkusil, da bo videl, ali živimo v skladu s to vrstico.

Prišel bo čas, ko nam bo Bog poslal na pot nekoga, ki bo imel točno to, kar si sami želimo – samo zato da bo videl, kako se bomo odzvali. Dokler ne moremo narediti Njegovega »Vesel sem zate, ker si blagoslovljen« testa, ne bomo nikdar imeli nič več od tega, kar imamo zdaj.

Če ste prosili Boga za nekaj in vam On tega še ni dal, bodite prepričani, da vam ni ničesar zamolčal. Preprosto se želi prepričati, da ste se znebili ljubosumja in da vam je On najpomembnejši.

Bog želi, da smo uspešni na vseh področjih. Želi, da ljudje vidijo Njegovo dobroto in kako dobro skrbi za nas. Bolj si moramo želeti Boga kot Njegovih blagoslovov.

Kratka molitev

Gospod, želim, da mi pokažeš tista področja, kjer sem podlegel ljubosumju in lakomnosti. Prosim, pomagaj mi postaviti pravilni vrstni red prioritet. Želim si, da bi bolj hrepenel po Tebi kot po Tvojih blagoslovih.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon