Božja ljubezen ne temelji na občutkih

Takšno upanje pa nikoli ne razočara ne zavaja niti ne osramoti, ker je Božja ljubezen izlita v naša srca po Svetem Duhu, ki nam je bil dan. (Rimljanom 5,5)

Nemogoče je, da bi bila človeška ljubezen brezpogojna, tako kot je Božja. Ker pa verujemo v Jezusa Kristusa, imamo v sebi Božjo ljubezen. Tej ljubezni lahko dovolimo, da teče svobodno, brez pogojev. Naši ljubezni spodleti, Božji pa nikoli. Naša ljubezen se izteče, Božja pa nikoli.

Včasih vidim, da čeprav nekoga ne zmorem ljubiti v svoji moči, sem zmožna ljubiti z Božjo ljubeznijo. Resnična Božja ljubezen ni odvisna od občutkov – temelji na odločitvi. Ne temelji na tem, ali si oseba to zasluži ali ne. Tako osvobajajoče je biti sposoben ljubiti ljudi, ne da bi se spraševali, ali si to zaslužijo.

Človeška ljubezen je odvisna od občutkov. Ljubimo ljudi, ker so bili dobri do nas ali ker so nam prvi izkazali ljubezen. Takšna ljubezen pride in gre.

Božja ljubezen pa je povsem drugačna. Ne temelji na ničemer drugem, razen na Bogu samem. Ko sprejmemo Jezusa kot svojega Odrešenika, je Božja ljubezen izlita v naša srca po Svetem Duhu. Izlivajmo drugim Božjo ljubezen že danes.

Kratka molitev

Gospod, moja ljubezen se lahko izteče, Tvoja pa se ne bo nikoli. Še naprej bom črpal/-a iz Tvoje neskončne ljubezni, da jo bom lahko dajal/-a drugim, ne da bi se ukvarjal/-a s tem, ali jo zaslužijo ali ne.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon