Božje besede se strinjajo z Njegovo (zapisano) Besedo

Bog vam bo povedal vse, kar morate vedeti

Tvoj izrek (Tvoje izrečene besede) hranim v svojem srcu, da ne bi grešil zoper Tebe. (Psalm 119,11)

Nekoč sem se usedla, da bi si nekaj zapisala za knjigo, ko sem začutila, da mi je Gospod rekel: »Vzemi si nekaj minut in samo čakaj name.« Kratek čas sem počakala, potem pa sem hotela telefonirati. Gospod mi je nežno spregovoril: »Nisem ti rekel, da telefoniraj, rekel sem ti, da čakaj name.« Moja želja, da nekaj storim, ni bila neobičajna; mnogi ljudje stežka obstanemo in čakamo na nekoga, nekaj ali celo Boga.

Potem ko sem utihnila in čakala kar nekaj časa, mi je Gospod začel govoriti o angelih – tega prav gotovo nisem pričakovala. Vodil me je, da sem poiskala več citatov in končalo se je s kratkim svetopisemskim proučevanjem o moči in prisotnosti angelov. Bog ima razloge za vse, kar dela. Prepričana sem, da je želel, da se bolj zavedam delovanja angelov v moje dobro – na to že dolgo, dolgo nisem pomislila.

Morda se sprašujete, kako sem zagotovo vedela, da mi je govoril Bog in da si celotne téme angelov nisem domislila sama. Odgovorim lahko, da sem imela mir glede tega, kar sem slišala. Znotraj sebe sem čutila, da je »prav«. Moj duh je potrjeval, da je sporočilo od Gospoda in da se to, kar slišim, ujema z Božjo (zapisano) Besedo.

Bili so tudi drugi časi, ko sem čakala na Boga in slišala podoben glas, a sem nagonsko vedela, da to ni Božji glas. Boga moramo poznati po Njegovi Besedi, da bi z gotovostjo vedeli, kdaj nam On govori in kdaj to ni On.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Proučujte (zapisano) Božjo besedo, da boste lahko prepoznali Njegov glas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon