Čakajte na mir

Čakajte na mir

Poslušam [s pričakovanjem], kaj govori Gospod Bog. Mir govori svojemu ljudstvu. (Psalm 85,9)

Ko nam Bog govori, nam da globok občutek notranjega miru. S tem potrdi, da je sporočilo, ki ga slišimo, zares Njegovo. Tudi ko spregovori, da nas okara, Njegov Duh Resnice pusti v naši duši pomirjujoč občutek tolažbe.

Ko nam govori naš sovražnik, prevarant, nam ne more dati miru. Ko poskušamo z razmišljanjem in lastno logiko rešiti stvari, ne moremo dobiti miru, ker »meseno mišljenje [občutki in razum brez Svetega Duha] je smrt [smrt, ki zajema vso bedo, izvirajočo iz greha, tako tu kot v večnosti]. Mišljenje [Svetega] Duha pa je življenje in mir [mir duše, tako zdaj kot za vedno]« (Pismo Rimljanom 8,6).

Kadar ste prepričani, da ste slišali Boga, ali kadar ste se odločili za nekaj na podlagi tega, kar ste prepričani, da je On rekel, uporabite lestvico miru. Če mir ne more prenesti teže prejetih smernic, potem jih ne izpeljite. Drugim ni treba razlagati, zakaj nimate miru; tega morda niti sami ne veste. Lahko samo rečete: »Zdaj nimam miru glede tega; torej ni modro, da grem v to.«

Vedno počakajte, dokler mir glede tega, kar mislite, da vam je Bog naročil, ne napolni vaše duše. Mir je potrditev, da ste res slišali Boga in da je vaš čas za uresničitev pravi. Mir nam da zaupanje in vero, ki nam omogočata, da smo poslušni Božjemu naročilu.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Preden ukrepate, počakajte na mir.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon