Čas za spremembo

Čas za spremembo

Vsi mi … se nenehno spreminjamo v Njegovo lastno podobo v vedno večjem sijaju, iz veličastva v veličastvo, [kajti to prihaja] od Gospoda, ki je Duh. (2 Korinčanom 3,18)

Današnja vrstica nas uči, da potrebujemo oboje, Božjo besedo in Božjega Duha, da delujeta v našem življenju, zato da bi doživeli spremembe, ki jih Bog želi prinesti v naše življenje.

Vsakdo, ki pride h Kristusu, potrebuje spremembo. Zagotovo nočemo ostati taki, kot smo bili, preden smo spoznali Njega, kajne? Mi si lahko želimo in naj bi si želeli sprememb, ampak moramo se zavedati, da ne moremo spremeniti samih sebe. Popolnoma se moramo zanašati na moč Svetega Duha, da nam govori o spremembah, ki jih potrebujemo, in da jih potem prinese v naše življenje. Kot verniki moramo vsekakor sodelovati z delom, ki ga On opravlja v nas, hkrati pa si moramo zapomniti, da je On tisti, ki izvrši spremembo. Mnogokrat nam bo govoril, kaj želi spremeniti v nas, zato moramo ohranjati srce, občutljivo na Njegov glas. Tako bomo brez oklevanja, radovoljno sodelovali z Njim, ko nas spreminja “iz veličastva v veličastvo”.

Ko Bog deluje v nas, je nelagodje znotraj nas eden izmed načinov, kako Ga slišimo, kadar Ga s svojim ravnanjem razžalimo oziroma ujezimo. Kadarkoli želi Sveti Duh spremeniti nekaj v nas ali naše obnašanje, je vse, kar moramo narediti, predaja, in On se bo lotil dela. Recite samo: “Naj se zgodi Tvoja volja, Gospod, ne moja.”


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Zanašajte se na Svetega Duha, da bo prinesel spremembe, ki jih potrebujete v svojem življenju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon