Čisti v srcu bodo gledali Boga

Čisti v srcu bodo gledali Boga

Blagor (blagoslovljeni, zavidljivo srečni in duhovno uspešni – imajo srečo, ki izvira iz izkustva Božje naklonjenosti in je še posebej pogojena z razodetjem Njegove milosti, ne glede na njihove zunanje razmere) čistim v srcu, kajti Boga bodo gledali! (Matej 5,8)

Če imamo čisto srce, bomo sposobni jasno slišati Boga. Razločno bomo videli Njegov načrt za naše življenje. Ne bomo brez cilja in ne bomo zmedeni. Stanje našega srca je Bogu ena izmed najpomembnejših stvari. Če skriti človek srca ohranja dobro držo, je to Bogu izjemno všeč (gl. 1 Peter 3,3–4). Sveto pismo naroča, naj z vso skrbnostjo varujemo svoje srce, ker iz njega izvira življenje (vsa življenjska vprašanja, zadeve, težave) (gl. Pregovori 4,23).

Preiskujte svoje srce, svoje notranje drže, stališča, poglede in misli, da boste videli, ali je kaj, česar Bog ne odobrava. Ali imate grenkobo ali zamero? Ste dovolili, da je kritičen ali obsojajoč odnos pognal korenino? Je vaše srce mehko ali trdo? Ste odprti za mnenja in predloge drugih ali ste zaprli svoje srce? Sveto pismo pravi, da smo odgovorni, da ščitimo svoje srce in ga ohranjamo v dobrem stanju.

Srce kot telesni organ je najpomembnejši organ našega telesa. Če zboli ali deluje nepravilno, lahko pomeni ločnico med življenjem in smrtjo. Verjamem, da je prav tako naša drža srca ena izmed najpomembnejših stvari, na katere moramo biti pozorni. Če dopustimo, da zboli ali se napolni s čim neprimernim, bo zagotovo vplivalo na kakovost našega življenja.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Danes in vsak dan prosite Boga, naj vam pokaže vsako držo (naravnanost, stanje) srca, ki jo morate spremeniti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon