Dajanje vas mora nekaj stati

… Gospodu, svojemu Bogu, nočem darovati žgalnih daritev, ki me nič ne stanejo … (2 Samuel 24,24)

Prepričana sem, da v Božjem gospodarstvu ni nič vrednega poceni. Bog je dal svojega edinorojenega Sina, da bi nas osvobodil. Čeprav nikoli ne moremo darovati enakovredne žrtve, Mu moramo žrtvovati nekaj, kar je nam dragoceno. Kralj David je rekel, da Bogu ne more darovati nečesa, kar ga nič ne stane. Naučila sem se, da pravo dajanje ni dajanje, dokler tega ne začutim.

Podarjanje rabljenih oblačil in gospodinjskih pripomočkov je morda lepa gesta, ampak to ni enakovredno resničnemu dajanju. Pravo dajanje se zgodi, ko damo nekomu nekaj, kar bi sami radi obdržali.

Prepričana sem, da ste že doživeli tisti čas preizkušnje, ko vas je Bog prosil, da podarite nekaj, kar imate radi. Ampak ko ste razmišljali, kako je On zaradi ljubezni dal svojega edinca za nas, ali vas ni to nagovorilo, da ste tudi sami želeli podariti nekaj svojega?

Preprosta resnica je, da če želimo biti srečni, moramo dajati. Dajanje ni pravo dajanje, če nas nič ne stane.

Kratka molitev

Gospod, želim, da je moje dajanje pomenljivo. Povej mi, kaj in kdaj Ti želiš, naj dam, da bom pomagal/-a ali pa le blagoslovil/-a nekoga drugega. Želim dajati drugim tako, kot si Ti dal svojo ljubezen meni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon