Delajte po svojih najboljših močeh!

Tako boste znali razlikovati, kaj je boljše, in boste tako čisti in neomadeževani za Kristusov dan … (Filipljanom 1,10)

Bog je odličen. Tudi mi, kot Njegovi predstavniki, bi morali biti. Zato je pomembno, da vse, česar se lotimo, naredimo najbolje. Pripravljeni moramo biti, da delamo po svojih najboljših močeh vse, kar nameravamo opraviti. Pavel nas poziva, naj se naučimo ceniti, kar je odlično in resnično dragoceno (Filipljanom 1,10). Ko izberemo odličnost kot način življenja, bomo imeli Božjo radost, hkrati pa bomo dober zgled drugim.

Moramo sejati odličnost, da potem lahko požanjemo odličnost. Če ne živimo odličnosti, ne moremo pričakovati odličnih rezultatov. Sveto pismo nas uči, naj razvijamo marljivost, vztrajnost in odločnost – vse to nas bo usmerilo k življenju odličnosti.

Spodbujam vas, da delate po svojih najboljših močeh prav vse, kar vam Bog pošlje na pot. Bodite marljivi. Ne pustite stvari nedokončanih, ampak končajte po svojih najboljših močeh vse, kar ste začeli. Naravnajte svoj um, da bo vztrajen, trden in odločen. Zavežite se odličnim rezultatom.

Bog počasti naravnanost k odličnosti. Odločite se, da boste delali po svojih najboljših močeh, On pa vas bo vedno krepčal v tem procesu.

Kratka molitev

Bog, želim si življenja odličnosti. Krepčaj me in mi pomagaj, da z vztrajnostjo, marljivostjo in odločnostjo delam po najboljših močeh v vsaki situaciji.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon