Dom za Božjega Duha

Dom za Božjega Duha

Naj Kristus po veri [zares] prebiva (se ugnezdi, ostaja, si naredi stalen dom) v vaših srcih … (Efežanom 3,17)

Če ste ponovno rojeni (če ste Jezusa povabili v svoje življenje in Ga priznali za Gospoda svojega življenja), upamo, da se zavedate, da Jezus živi znotraj vas po moči Svetega Duha. Vprašanje je, ali je Bogu udobno, ali se prijetno počuti v vas. Se v vas počuti, kot da je doma? Čeprav Duh Boga živi v vas, v vas živijo tudi druge stvari – strah, jeza, ljubosumje ali pa mrmranje in pritoževanje.

Nekoč mi je Gospod slikovito ponazoril, kako Mu je živeti v srcu, kjer so se udomačili mrmranje, pritoževanje in nesoglasja. Predstavljajte si, da greste k prijateljici domov in ta vam reče: »O, pridi, vstopi. Bova popili kavo. Usedi se in sprosti, počuti se kot doma.« Potem pa vaša prijateljica začne vpiti na svojega moža; onadva se začneta medsebojno zmerjati, noreti in ta zmešnjava se odvija pred vašimi očmi. Kako bi se počutili, če bi bili priča takemu prepiru?

Če želimo biti prijeten »dom« za Gospodovega Duha, moramo prenehati s stvarmi, zaradi katerih pozabimo na Njegovo prisotnost ali pa so žaljive Zanj. Ne smemo se več pritoževati, dovoljevati prepirov in nemiru znotraj nas ali gojiti neodpuščanja. Namesto tega moramo zagotoviti, da bo naše notranje življenje prepleteno s stvarmi, ki ugajajo Bogu in počastijo Njegovo prisotnost. Naša usta morajo biti polna slavljenja in zahvaljevanja. Vsako jutro bi se morali zbuditi in reči v srcu: »Dobro jutro, Gospod. Želim, da bi se danes v meni počutil kot doma in bi Ti bilo prijetno.«

Vsi moramo narediti inventuro, kaj prihaja v naše srce, saj je srce prebivališče Boga. Ko preiskujemo svoje notranje življenje, gledamo na sveta tla, ki jih je Bog izbral za svoj dom. Zavežimo se, da Mu bo prijetno v nas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Zagotovite prijeten dom Gospodovemu Duhu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon