Dovolj dobri

… On bo naložil nase njihov greh in njihovo krivdo [s posledicami vred, pravi Gospod]. (Izaija 53,11)

Za moge izmed nas je največji problem, da ne maramo samih sebe. Naš popačen pogled povzroči, da težko verjamemo, kako nas Bog sploh lahko ljubi.

Leta in leta sem se borila s to težavo. Porabila sem najmanj 75 odstotkov svojega časa, ko sem se skušala spremeniti. Dosegla pa sem samo to, da sem se obremenjevala, medtem ko je hudič nenehno metal vame občutek krivde. Nikoli se nisem počutila dovolj dobra.

Izaija 53 nam pove, da je Jezus takrat, ko je umrl za naše grehe, prevzel nase tudi krivdo. Tako nas je ljubil, da je plačal ceno, zato da nam ne bi bilo treba trpeti groznih občutkov obsodbe. Če gremo k Bogu in ga iskreno prosimo odpuščanja, On odpusti; zato ni nobenega razloga, da bi živeli pod obsodbo.

Bog vas ljubi in želi, da to verjamete in sprejemate ob vsakem času. Prav tako želi, da ste osvobojeni krivde in obsodbe. Bog pravi, da ste dovolj dobri. Sprejmite to danes in živite zmagovalno.

Kratka molitev

Bog, Tvoj Sin je vzel mojo krivdo in mojo kazen, zato sem v Kristusu dovolj dober. Verjamem v to, zato zavračam breme krivde in obsodbe. Prosim Te, odpusti moje grehe. Sprejemam Tvoje odpuščanje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon