Ga ljubite? Ubogajte Ga

Ga ljubite? Ubogajte Ga

Če me [zares, resnično] ljubite, se boste držali (boste ubogali, izpolnjevali, varovali, ohranili) mojih zapovedi. (Janez 14,15)

V današnji vrstici Jezus pravi, da pokažemo svojo ljubezen do Njega tako, da ubogamo, kar nam reče. Kadarkoli razmišljam o tem, kako slišati Boga, se vedno vračam k dejstvu, da Ga ne bomo jasno slišali, če Ga ne ubogamo v tem, kar že vemo, da naj delamo. Brez ubogljivosti imamo slabo vest. Vse dokler imamo slabo vest, ne moremo imeti vere in zaupanja (gl. 1 Janez 3,20–24).

Cilji kristjana bi se morali precej razlikovati od ciljev neverujočega. Tisti, ki ne služijo Bogu, si želijo denarja, položaja, moči in stvari. Kot kristjani pa bi morali imeti za najvišji cilj poslušnost in proslavljanje Boga. Dolga leta sem hodila v cerkev, ne da bi večino svojih misli podvrgla poslušnosti Bogu. Sledila sem religiozni formuli, za katero sem upala, da me bo naredila Bogu sprejemljivo, nisem pa se povsem posvetila in predala Njegovim načelom, da bi me vodila. Odprite svoje celotno življenje Bogu in povabite Svetega Duha, da postane vaš življenjski Učitelj. Potrudite se po najboljših močeh, da ubogate Njegove smernice. In ko vam spodleti, prosite za odpuščanje in začnite znova. Ne zapravljajte časa in energije z občutki krivde, ker imamo v Kristusu lahko vedno nov začetek. Molite za poslušnost, proučujte jo in si dejavno prizadevajte zanjo vsak dan. Na tak način pokažemo svojo ljubezen do Boga.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne glede na to, kako močno si prizadevamo izogibati napakam, jih vsi naredimo. Vendar če ne obupamo in se ne vdamo, bomo dosegali svoje cilje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon