Gospod je vaša moč

… Krepite se v Gospodu [bodite okrepljeni preko svoje skupnosti z Njim]; zajemajte moč v Njem [táko moč, kot jo zagotavlja Njegova brezmejna sila]. (Efežanom 6,10)

Zavedati se moramo, da je del satanovega načrta za vernike, da postanemo utrujeni. Sveto pismo nam v Danielovi knjigi 7,25 slikovito opiše vizijo, ki jo je prejel prerok Daniel: »… zatiral (mučil, uničeval) bo svete Najvišjega …«

Bog pa vas želi opogumiti. Pismo Rimljanom 8,37 prinaša kristjanom tole dobro novico: Že sredi teh preizkušenj smo več kot zmagovalci in pridobili bomo presenetljivo zmago po Njem, ki nas je vzljubil. »Več kot zmagovalci« pomeni, da preden težava sploh pride, že vemo, kdo zmaga. To mi je všeč; kaj pa vam?

V svojih srcih lahko sklenemo, da bomo ohranjali tako zaupen odnos z Bogom preko molitve in Njegove Besede, da nas bo nenehno krepila moč Njegovih obljub. Zaupnost z Bogom proizvaja močne kristjane, ki lahko prehitijo hudiča.

Živite popolnoma prepričani o Božji moči in ne bojte se preizkušenj, ki lahko ustvarijo utrujene bojevnike in šibke svetnike. Ostanite močni v Njem in v sili Njegove moči.

Kratka molitev

Bog, Ti sam si moja moč. Ne bom dovolil satanu, da iz mene naredi utrujenega kristjana, ampak bom preko zaupnega odnosa s Teboj ostal močan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon