Imate kdaj občutek, da vas vsi potrebujejo?

… V resničnem duhu ponižnosti (skromnosti v mislih) imejte drug drugega za boljšega in žlahtnejšega od sebe [razmišljajte višje o drugih kot o sebi]. (Filipljanom 2,3)

Pismo Filipljanom 2,3 nam naroča, naj imamo druge za boljše od sebe. Sveti Duh želi razviti v nas hrepenenje po tem, da bi dajali drugim prednost in izpolnjevali njihove potrebe. Seveda pa je tak način življenja včasih lahko utrujajoč. Bodimo odkriti – vsi imamo dneve, ko ne želimo pomagati nekomu drugemu.

Včasih me preplavi občutek, da moram pomagati drugim točno tako, kot si zamislim, da je prav. Občasno se mi zdi, da me potrebujejo vsi moji družinski člani, da me potrebujejo moji zaposleni, da me potrebujejo moji prijatelji – in vsak od njih me potrebuje na drugačen način.

Imate kdaj občutek, da vas preveč potrebujejo? Da! Nič ni narobe, če se tako počutite. Kdaj pa kdaj nas vse prevzame ta občutek. Ne smemo pa pozabiti, da nam Bog daje milost, da naredimo to, kar nas On prosi.

Kadar ste utrujeni, ker poskušate izpolniti potrebe drugih, se vrnite k Pismu Filipljanom 2,3 in prosite Svetega Duha, naj vam pomaga. Ponižajte se pred Bogom in On vas bo okrepil, da boste na razpolago tistim, za katere vas On prosi, da jim pomagate.

Kratka molitev

Gospod, druge želim imeti za boljše od sebe. Kadar mi primanjkuje želja, da bi pomagal/-a drugim, in sem preobremenjen/-a, mi daj svojo milost in moč, da ljubim in pomagam tistim, za katere si me Ti prosil.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon