Krst v Svetem Duhu

Krst v Svetem Duhu

Če torej vi, ki ste hudobni, znate dajati svojim otrokom dobre darove [darove, ki so njim v korist], koliko bolj bo nebeški Oče dal Svetega Duha tistim, ki ga prosijo in ga še nadalje prosijo! (Luka 11,13)

Današnja vrstica obljublja, da bo Bog dal Svetega Duha tistim, ki prosijo zanj. Prav sedaj in tam, kjer ste, lahko prosite Boga, da vas izpolni in krsti v Svetem Duhu. Tu je molitev, ki jo lahko uporabite:

»Oče, v Jezusovem imenu te prosim, da me krstiš v Svetem Duhu z vsemi znaki, ki spremljajo izpolnitev z Duhom. Podeli mi pogum, kot si ga dal tistim, ki so bili izpolnjeni na binkoštni dan, in daj mi še druge duhovne darove, ki mi jih želiš dati.«

Sedaj boste morda želeli potrditi svojo vero, zato glasno izrecite: »Verjamem, da sem bil/-a napolnjen/-a s Svetim Duhom in nikoli več ne bom enak/-a.« Če ste molili zgornjo molitev ali kakšno podobno, tiho čakajte na Boga in verjemite, da ste prejeli, kar ste prosili. Če ne verjamete, da ste prejeli, potem bo za vas tako, kot da niste prejeli, čeprav v resnici ste. Ponovno bi rada poudarila pomen sprejemanja po veri, namesto da se odločate na podlagi svojega počutja. Preko dneva razmišljajte o dejstvu, da Bog živi v vas; po Njem lahko naredite vse, kar morate.

Izpolnjenje s Svetim Duhom je ena izmed najlepših, najčudovitejših stvari, ki se lahko sploh zgodijo verniku. Njegova prisotnost vas opogumi, vam da upanje, mir, veselje, modrost in mnogo drugih lepih stvari. Vsak dan Ga iščite z vsem srcem.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Preiščite svoje srce in iščite Boga zaradi Njega samega in zaradi radosti Njegove prisotnosti, ne pa zgolj zaradi tega, kar lahko naredi za vas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon