Življenjski Partner

Življenjski Partner

Vem, da človek ne usmerja [nima v oblasti] svoje poti; nikomur [niti močnemu možu niti najboljšemu človeku] ni dano, da bi določil svoje [lastne] korake. (Jeremija 10,23)

Jeremija je v današnji vrstici izrekel resnico. Res je nemogoče, da bi kot človeška bitja pravilno vodili svoje življenje. Vsi mi potrebujemo pomoč, in sicer veliko pomoči. Priznanje tega je znak duhovne zrelosti, ne znak šibkosti. Šibki smo, dokler ne najdemo moči v Bogu. Prej ko se soočimo s tem dejstvom, bolje nam bo.

Morda ste taki, kot sem bila nekdaj sama – tako zelo sem se trudila narediti nekaj prav, a mi je vedno znova spodletelo. To ne pomeni, da ste zguba, vaša težava tiči v tem, da ne greste po pomoč k pravemu viru.

Bog ne bo dopustil, da bi nam resnično uspelo brez Njega. Zapomnite si, da resnični uspeh ni sposobnost kopičenja materialnega bogastva; je sposobnost, da se resnično veselimo življenja in vsega, kar nam Bog priskrbi v njem. Mnogo ljudi ima položaj, denar, moč, slavo in druge podobne stvari, morda pa nimajo tega, kar je res pomembno – nimajo dobrih medsebojnih odnosov, urejenih stvari z Bogom, miru, radosti, zadovoljstva, zadoščenja, zdravja in se ne morejo veseliti življenja.

Kot pravi Psalm 127,1: »Če Gospod ne zida hiše, se zaman trudijo njeni graditelji.« Morda smo sposobni graditi, ampak to, kar gradimo, ne bo trajalo, če Bog ni vključen v to delo. On je naš življenjski Partner; in kot tak si želi biti del vsega, kar počnemo. Boga zanima prav vsak vidik našega življenja (tudi obrobni) in nam želi govoriti o vsem, kar nas zadeva ali skrbi. Ko verjamemo tej resnici, se začne vznemirjujoče potovanje z Njim.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naj bo Bog vaš življenjski Partner.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon