Stopite in ugotovite

Stopite in ugotovite

Široka [velika, obetavna] vrata možnosti za učinkovito [služenje] so se odprla zame in [tam] je mnogo nasprotnikov. (1 Korinčanom 16,9)

Včasih je edina možnost, kako odkrijemo Božjo voljo, da naredimo nekaj, čemur pravim “stopim in ugotovim”. Če sem molila za situacijo in še vedno ne vem, kaj naj naredim, preprosto stopim naprej v veri. Bog mi je pokazal, da je zaupati Njemu podobno kot stati pred samodejnimi vrati supermarketa. Ves dan lahko stojimo pred vrati in gledamo vanja, vendar se ne bodo odprla, dokler ne stopimo naprej in s tem sprožimo mehanizem, ki vrata odpre.

Pridejo časi v življenju, ko moramo stopiti naprej, da ugotovimo, tako ali drugače, kaj bi morali storiti. Nekatera vrata se odprejo takoj, ko stopimo naprej v veri, druga vrata pa se nikoli ne odprejo, ne glede na to, kaj storimo. Ko Bog odpre vrata, potem vstopite. Če pa On ne odpre vrat, potem bodite zadovolnji z drugačno smerjo. Nikakor pa ne dopustite strahu, da vas ujame v popolno nedejavnost.

V današnjem verzu Pavel omeni vrata možnosti, ki se odpirajo pred njim, prav tako pa omeni “mnogo nasprotnikov”. Zato moramo biti pazljivi in preverimo, da nasprotovanja ne zamenjamo z zaprtimi vrati.

Pavel in njegova sodelavca, Sila in Barnaba, niso obsedeli in čakali, da se jim prikaže angel ali da pride vizija iz nebes, medtem ko so iskali Božjo voljo. Stopali so v smer, ki se jim je zdela prava. Mnogokrat jim je Bog odprl vrata, vendar so bili časi, ko jih je On zaprl. To jim ni vzelo poguma, ampak so preprosto hodili v veri in iskali, kaj Bog pričakuje od njih.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Pogumno vstopite skozi vrata, ki vam jih je Bog odprl, in ne izgubite poguma, kadar katera vrata zapre.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon