Vse pripomore k dobremu

Vse pripomore k dobremu

Prepričani smo in vemo, da vse pripomore [se prilega načrtu] k dobremu njim, ki ljubijo Boga [Bog postane partner v njihovem delu] in so bili poklicani po Njegovem sklepu in načrtu. (Rimljanom 8,28)

Ko nam Bog spregovori in mi ubogamo, naredimo to po veri. Pogosto v naravnem področju nimamo nobenih pokazateljev, ki bi nam dali vedeti, ali delamo prav ali ne. Vera deluje na tak način. Narediti moramo korak, ne da bi z naravnimi čuti vedeli, ampak verjamemo, da sledimo Bogu. Moramo ukrepati v veri, da smo slišali njegov glas. Izkušnja z Bogom je čudovita učiteljica; pogosto sploh ne bomo vedeli, ali imamo prav ali ne, dokler ne “stopimo in ugotovimo”.

Včasih se morda zmotimo. Lahko se nam pripeti napaka. Ta misel ja lahko zastrašujoča, zato si največkrat mislimo, da je bolje ostati na varnem kot pa obžalovati. Ko ostanemo, bomo kmalu nesrečni, če nam je Bog res rekel, naj se premaknemo naprej. Ne le da bomo nesrečni, ampak bo naše življenje dolgočasno, brez posebnosti. Lačni smo dogodivščin, vendar nam bo strah preprečeval spoznati njihovo veselje.

Ugotovila sem, da bo Bog počastil naše napore in korake poslušnosti, če je naše srce pravo in se potrudimo po najboljših močeh na svojem potovanju učenja poslušanja Boga. Če z otroškim zaupanjem ubogamo, kar v srcu verjamemo, da nam je rekel, potem bo Bog, tudi če kdaj ne naredimo vsega povsem prav, celo naše napake obrnil v dobro.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog vse obrne v vaše dobro.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon