Bog govori svojim prijateljem

Bog govori svojim prijateljem

Gospod je rekel: “Naj skrivam pred Abrahamom [svojim prijateljem in služabnikom], kaj nameravam narediti?” (1 Mojzes 18,17)

Morda ni nihče tako pogosto imenovan “Božji prijatelj” kot Abraham. Medtem ko Sveto pismo imenuje Davida “moža po Božjem srcu” in Janeza “učenca, ki ga je Jezus ljubil”, ima Abraham posebno čast, ko je imenovan “Božji prijatelj”, in to na več mestih v Svetem pismu.

Ko se je Bog odločil izvršiti sodbo zaradi hudobije prebivalcev Sodome in Gomore, je povedal Abrahamu, kaj namerava storiti. V prijateljstvu ljudje drug drugemo povedo, kaj bodo naredili.

Ker je Bog obravnaval Abrahama kot prijatelja, mu je povedal, kaj bo storil – prav tako, kot bi vi povedali prijatelju, kaj boste naredili. Ko je Abraham slišal za opustošenje, ki ga je Bog nameraval spustiti proti Sodomi in Gomori, je “pristopil in rekel: ‘Ali bi res pokončal pravičnega s krivičnim vred?’” (1 Mojzes 18,23). Takoj ko je Bog zaupal svoje načrte Abrahamu, ker sta bila prijatelja, je Abraham “pristopil” k Bogu in spregovoril odkrito in pogumno o svojih načrtih – ker sta bila prijatelja. Imela sta odnos, v katerem sta se lahko neovirano sporazumevala; lahko sta odkrito, iskreno govorila. Ta zaupen odnos, ki ga je Abraham užival z Bogom, je izhajal iz gotovosti, prepričanosti o Njegovi ljubezni.

Bog si želi biti tudi vaš prijatelj – da bi vam govoril in poslušal, kar bi Mu radi povedali. Začnite že danes na povsem nov način sprejemati dejstvo, da ste Božji prijatelj in da se Mu kot taki lahko približate.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Razvijte z Bogom odnos, v katerem Mu lahko odkrito govorite in zlahka slišite, kar vam govori.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon