Iščite pravo spoznanje

Sklenil sem namreč, da med vami ne bom vedel za nič drugega (ne bom seznanjen z ničimer drugim in se ne bom zavedal ničesar drugega) razen za Jezusa Kristusa (Mesija), in to križanega. (1 Korinčanom 2,2)

Mnogi kristjani trpijo, ker so prezaposleni z iskanjem čutnega, mesenega spoznanja, namesto z Božjo besedo. Gospod sam je rekel: »Moje ljudstvo propada, ker nima spoznanja … (Ozej 4,6).

Pavel je bil izobražen človek, z bogatim spektrom mesenega znanja. Mislil je, da je boljši kot drugi. Prizadeval si je celo za pobijanje kristjanov. Izredno hvaležna sem, ker je imel Bog zanj drugačen načrt. Pavlu se je razodel tako mogočno, da mu je za vedno spremenil življenje.

Ko je Pavel ugotovil, da se mesenega znanja ne da primerjati s pomembnostjo duhovnega spoznanja, se je odločil, da bo iskal samo še tega.

Tako kot Pavel se moramo tudi mi zavedati pomena učenja duhovnih stvari. Namesto da iščemo posvetne stvari in si polnimo glave z malenkostmi, ki nimajo vrednosti, bi morali brati, proučevati, premišljevati in izpolnjevati svoj um z Božjo besedo.

Iz lastne izkušnje lahko povem, da vam bo poznavanje Božje besede spremenilo življenje. Pavla je spremenilo v enega izmed največjih kristjanov vseh časov. Lahko preobrazi tudi vas in vas vodi v čudovito prihodnost v Kristusu.

Danes vas spodbujam, iščite duhovno spoznanje, ki je utemeljeno v Božji besedi. Več Božje besede v srcu in v umu vam bo pomagalo najti to, kar zares iščete.

Kratka molitev

Gospod, nočem zapravljati časa z mesenim spoznanjem, ki ni bistveno. Pomagaj mi, da bom, tako kot Pavel, bolj kot vse drugo iskal/-a duhovno spoznanje v poznavanju Tebe in Tvoje besede.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon