Izkusite nov začetek

Nenehno se prenavljajte po duhu svojega mišljenja [imejte svežo miselno in duhovno držo]. (Efežanom 4,23)

Sveto pismo je polno zgodb o ljudeh, ki so izkusili nov začetek. Mojzes je postal voditelj, potem ko je bil štirideset let pastir. Pavel je nasprotoval Kristusu, dokler ga Bog ni prenovil in ga naredil za enega največjih apostolov vseh časov.

Ko smo sprejeli Jezusa kot svojega Odrešenika, je bil to odločilni novi začetek. Postali smo nova stvaritev; dana nam je zmožnost, da se naučimo živeti na drugačen način. Toda če želite izkusiti to novo življenje, morate najprej verovati, da vam je na razpolago.

Pismo Efežanom 4,23 pravi, da moramo nenehno prenavljati svoje mišljenje in drže. Lahko je brati o velikih ljudeh v Bibliji in misliti, da jim niste prav v ničemer podobni. Toda ko začnete tako razmišljati, morate takoj prenoviti svoj um.

Odločite se, da boste razmišljali v skladu z Božjo besedo – ne pa v skladu z občutki. Sprejmite Njegovo ljubezen in izkusite nov začetek. Življenje postane precej slajše, če živite v prepričanju, da vas bo Bog popolnoma spremenil od znotraj navzven. On vam ponuja nov začetek in pred vami so čudovite stvari.

Kratka molitev

Gospod, želim prenavljati svoj um s Tvojo Besedo. Vem, da imaš zame nov začetek in klic, prav tako kot si ju imel za Mojzesa in Pavla. Danes ju sprejemam in verjamem, da ju boš Ti uresničil.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon