Kako izkoreninimo hudičev načrt

Uprite se mu; bodite trdni v veri [proti njegovemu nastopu – zakoreninjeni, uveljavljeni, močni, neomajni in odločni]. Saj veste, da (prav) takšno trpljenje prenašajo vaši bratje (célo telo kristjanov), razkropljeni po svetu. (1 Peter 5,9)

Če si želite velikih in mogočnih stvari, ki jih je Bog pripravil za vas, potem morate priti do korenine svoje negativne miselnosti in obračunati z njo. Če namreč korenine niso izruvane, odstranjene, bodo še naprej rojevale slab sad, drugega za drugim.

Prepogosto zapravljamo življenje, ko se ukvarjamo s slabimi sadovi svojega obnašanja, nikoli pa ne kopljemo dovolj globoko, da bi prišli do korenine težave. Táko globoko kopanje je boleče, ampak je edini način, kako za vedno poskrbimo za določeno težavo. Ali trpimo zaradi boleče spremembe, ko delamo, kar je prav, ali pa podležemo hudičevemu načrtu in trpimo, ker ostajamo enaki. Hudičev cilj je, da za vedno obtičite v starih navadah.

Peter nam naroča, naj bomo uravnoteženi, trezni, budni in zmerni, da se zoperstavimo hudiču, ko rovari (gl. 1 Peter 5,8–9). Odločiti se morate, ali boste prenesli bolečino, ki vas bo privedla v novo kraljestvo slave, ali pa se boste še naprej oklepali iste stare bolečine in slabih sadov, ki vam jih prinaša.

Zoperstavite se hudiču in sledite Svetemu Duhu do načrta, ki ga ima Bog za vas.

Kratka molitev

Bog, potrebujem Tvojo pomoč, da se zoperstavim hudičevemu načrtu. Vem, da je izkopavanje slabih korenin boleče, ampak če me to privede bliže k Tebi, želim to narediti. Okrepi me, ko se upiram hudiču in se podrejam Tebi, da Ti sledim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon