Kako mirno potovati

On hrani zanesljivo, prepričljivo modrost za iskrene; je ščit tem, ki hodijo v popolnosti. Varuje steze pravice in čuva pot svojih svetih. Tedaj boš razumel pravičnost in pravico, poštenost in sleherno dobro pot. (Pregovori 2,7–9)

Ob cesti življenja lahko opazimo duhovne »znake«. Da ostanemo pod Božjo zaščito, moramo upoštevati te znake, ki nas nagovarjajo, naj zaupamo Njemu in naj ne skrbimo. Ne bojte se, pogumni bodite. Če ste pozorni na te znake, boste zlahka ostali na pravi poti. Izkusili boste zaščito, mir in veselje, ki jih lahko priskrbi samo Bog.

Če pa ne upoštevate znakov, boste opazili, da je na poti več ovir kot običajno, vi pa ne zaupate v svoje sposobnosti tako, kot ste včasih. Morda čutite zaskrbljenost ali nelagodje zaradi neznanih stvari, ki čakajo na vas za vogalom, in celo zavijete s ceste.

Ni treba, da smo zaskrbljeni, ker Bog želi varovati in ohraniti naše poti. Zakaj bi zapravljali čas in prezrli Njegove znake? Takrat postanemo zaskrbljeni, rešiti pa ne moremo ničesar.

Nadenite si poslušnost. Ko opazite Njegove znake, jih upoštevajte. Ko sledite Njegovim navodilom, vedno varno prispete na cilj.

Kratka molitev

Sveti Duh, pomagaj mi, da opazim duhovne znake, ki si jih postavil zame ob pot življenja. Ko jih bom videl/-a, jih bom upošteval/-a in tako bom v življenju sledil/-a Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon