Kako najbolje začeti dan

Jutranji svit sem prehitel in klical na pomoč [v otroški molitvi]; upal sem v Tvoje besede. (Psalm 119,147)

Kako začnete svoj dan? Se v naglici spravite iz postelje in se komaj pravočasno odpravite iz hiše? Prižgete TV? Ali vadite? Kakršnakoli že je vaša jutranja rutina, morate si zastaviti zelo pomembno vprašanje: Kakšno vlogo ima Bog, ko začenjam nov dan?

Kar nekaj let sem potrebovala, da sem se dokopala do spoznanja; ampak zdaj vem, da je najbolje začeti dan z zahvaljevanjem Bogu za vse, kar je naredil zame, potem pa Ga vprašam, kako naj bom blagoslov drugim ljudem.

Spodbujam vas, da vsako jutro posvetite čas in se usmerite na dobre stvari, ki jih je Bog naredil v vašem življenju. Pomislite na nevarnosti in težave, skozi katere vas je popeljal, kako vas je ozdravil in spremenil, kako dobro je vedeti, da On skrbi za vas in sliši vaše molitve.

Ko se boste naučili vsako jutro usmeriti se na Boga, vam bo dal ves mir in veselje, ki ju potrebujete, da skozi preostanek dneva živite Zanj.

Kratka molitev

Gospod, danes sem se odločil/-a, da bom vsako jutro najprej iskal/-a Tebe. Nič ni pomembnejšega kot čas s Teboj, da sprejmem mir in veselje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon