Ko ste vi slabotni, je On močan

[…] a mi je rekel: »Dovolj ti je [zadosti pri vsaki nevarnosti in omogoča, da odločno, pogumno prenašaš težave] moja milost (moja naklonjenost, prijaznost in usmiljenje); ker sta moja sila in moč dopolnjeni (izpolnjeni in dovršeni) in se najučinkoviteje izkažeta v [tvoji] slabosti …« (2 Korinčanom 12,9)

Slaboten ali močan? Če bi morali izbrati eno od teh dveh besed, da bi se opisali, katera bi bila? Mislim, da bi večina izmed nas najverjetneje izbrala »slaboten«. Toda ali ste vedeli, da ni treba, da ostanemo poraženi zaradi svojih slabosti?

Edini način, da premagate svoje slabosti, je zanašanje na Božjo moč. Da to dosežete, se ne smete več osredotočati na svoje slabosti. Ne smete gledati na vse, kar niste. Gledati morate na vse, kar Bog je. Osredotočite se na Njegovo moč in na vse, kar je pripravljen storiti za vas.

Slabosti sveta niso vaša dediščina. Jezus ni prišel na svet, umrl na križu in vstal od mrtvih tretji dan za vas zato, da bi bili vi šibki in poraženi. Šel je skozi vse to, da bi vam izročil dediščino – avtoriteto v tem življenju – in nam dal svojo moč, da vladamo nad okoliščinami.

Bog je pripravljen in voljan, da vas oskrbi s svojo močjo, ne glede na to, na katerem področju se spotikate. Ko se boste torej naslednjič soočili s svojimi slabostmi, se spomnite in izjavite: Kadar sem slaboten, je On močan!

 

Kratka molitev

Bog, izjavljam in priznavam, da ko sem slaboten, si Ti močan. Zato zaradi svojih slabosti ne bom zaskrbljen niti ne bom ostal poražen. Namesto tega polagam svojo vero v Tvojo moč.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon