Kot otrok

Kot otrok

Resnično, povem vam: Kdor ne prizna in ne sprejme Božjega kraljestva kakor majhen otrok, nikakor ne pride vanj. (Luka 18,17)

Bog sliši najpreprostejši, najšibkejši klic in sprejme še tako otroške prošnje. Vzgojila sem štiri otroke in sedaj imam devet vnukov – in lahko vam povem, da otroci niso zapleteni. Otroci brez težav povedo, kaj želijo, stečejo v tvoj objem, ko se prestrašijo, ali ti dajo radodaren poljub, včasih brez očitnega razloga. Ko staršem postavijo vprašanje, v gotovosti pričakujejo odgovor in prav takšno pričakovanje bi morali imeti mi, ko govorimo Bogu. Otroci niso dovolj prefinjeni, da bi znali dobro skrivati svoje srce ali občutke, in zato je sporazumevanje z njimi lahko in osvežujoče.

Bog želi, da smo mi taki, ko Mu govorimo. Bogu se moramo približati z otroško preprostostjo in željno čakati, kaj nam bo povedal. Tako kot so otroci naravno nagnjeni k popolnemu zaupanju staršem, moramo biti tudi mi nedolžni, čisti in brez sence dvoma, ko zaupamo Božjemu glasu. Ko molimo s preprosto, otroško vero, lahko doživimo Božjo delujočo čudežno moč in vidimo, da se stvari spreminjajo.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ko danes molite, imenujte Boga »Očka« in se Mu popolnoma zaupajte.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon