Legalizem je končan

Legalizem je končan

Ko je Jezus vzel kis, je rekel: »Izpolnjeno (dopolnjeno, dokončano) je!« In nagnil je glavo in izročil duha. (Janez 19,30)

Ko je Jezus s križa izrekel »Izpolnjeno je!«, je mislil na sistem legalizma (zakonskih določb, predpisov), ki je zdaj izpolnjen, dokončan. Do takrat so lahko le religiozni veliki duhovniki vstopili v Božjo prisotnost, od trenutka Jezusove smrti pa lahko vsi ljudje uživajo v Njegovi prisotnosti, Mu govorijo in prisluhnejo Njegovemu glasu.

Preden je Jezus zaradi nas umrl, je bila edina pot prejetja Božjih obljub popolno, brezgrešno življenje (zelo legalistično so morali izpolnjevati vse zakone in odredbe) ali pa so za greh žrtvovali kri zaklanih živali. Ko je Jezus umrl in plačal za grehe človeštva s svojo krvjo, je odprl pot za vsakogar, da lahko uživa prisotnost Boga. Ko je Jezus rekel »Izpolnjeno je!«, nas je povabil v življenje svobode, ki je nasprotno strahu. To je življenje, kjer nas lahko vodi Sveti Duh, namesto da nas vodijo pravila in predpisi. Običajni ljudje, ki ne naredimo vedno vsega prav, lahko zdaj svobodno vstopamo v prisotnost Boga.

Svoboda od legalizma ni poziv k brezzakonju ali lenobi. Je odgovornost za vsakogar izmed nas, da se učimo Božje besede in prisluhnemo Božjemu glasu zase, kar je Bog vedno želel od začetka časov.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog vas ljubi in želi, da se veselite življenja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon