Moč enotnosti v Kristusu

Slepi vodniki! Precejate komarja, kamelo pa požirate. (Matej 23,24)

Težko je verjeti, koliko denominacij in neodvisnih cerkva je danes, a je le eno Sveto pismo, eno sporočilo.

Zaradi ponosa in ozkoglednosti so ljudje leta in leta čutili potrebo, da razvijejo nešteto cerkva in cerkvenih skupin – celo različne verzije Svetega pisma –, da podprejo svojo razlago pomena, oziroma kar verjamejo, da Sveto pismo pravi.

Spoznala sem, da nihče izmed nas nima popolnoma prav. Večina stvari, o katerih se prepiramo, so malenkostne. V Evangeliju po Mateju 23,24 je Jezus okaral farizeje, da precejajo komarje, požirajo pa kamele. Postali so tako nergavi in izbirčni pri malenkostih, da jim je to preprečevalo spopasti se z resnično pomembnimi stvarmi.

Če dovolimo predsodkom, sovraštvu in nesoglasju, da zavzamejo prostor v našem življenju, ne bomo imeli ne moči ne pristojnosti, da to ustavimo. Samo strinjanje, dogovor, enotnost in sloga v Kristusovi ljubezni bodo prinesli moč, da premagamo predsodke. Božja ljubezen pa je vedno večja kot kritična in razdiralna naravnanost do drugih.

Kratka molitev

Sveti Duh, razkrij greh v mojem srcu, ki še povzroča kakršnokoli nesoglasje, predsodke ali sovraštvo, ki vplivajo na moje življenje. Želim živeti v Tvoji ljubezni in enotnosti z brati in sestrami v Kristusu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon