Moč Svetega Duha

Moč Svetega Duha

Prejeli boste moč (zmožnost, sposobnost in učinkovitost), ko bo Sveti Duh prišel nad vas. (Apostolska dela 1,8)

Božji Duh daje moč tistim, ki želijo slišati Njegov glas in Mu služiti. Človek si lahko želi nekaj narediti, a nima moči, da bi to izpolnil. Vendar pa moč lahko pride, ko prejmemo krst v Svetem Duhu.

Najbrž se spomnite, da je bil Jezus krščen s potopitvijo v vodo, prav tako pa je bil krščen v Svetem Duhu. Z drugimi besedami, potopljen je bil v moč, ki mu je omogočala izpolnjevati delo, za katero ga je Oče poslal. V Apostolskih delih 10,38 beremo: »… Bog je mazilil Jezusa iz Nazareta s Svetim Duhom in močjo; hodil je iz kraja v kraj, delil dobro in ozdravljal vse, ki so bili pod hudičevo oblastjo, zakaj Bog je bil z Njim.«

Preden je Jezus začel javno delovati, je bil maziljen s Svetim Duhom in močjo. Ko smo izpolnjeni s Svetim Duhom, smo sposobni jasneje slišati Njegov glas in smo opremljeni za služenje v Božjem kraljestvu, ker smo sposobni črpati moč (zmožnost, sposobnost in učinkovitost) iz Svetega Duha, ki smo ga prejeli, ko je prišel nad nas, da bi bili Njegove priče. Ta moč nas usposablja, da delamo, kar Bog želi.

Pomembno je vedeti, da Jezus ni naredil nobenega čudeža ali mogočnega dejanja, dokler Ga ni Sveti Duh okrepil, pooblastil in Mu to omogočil. Če je Jezus potreboval moč Svetega Duha, jo nedvomno potrebujemo tudi mi. Prosite Ga, naj vas danes in vsak dan napolni z močjo Svetega Duha.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Imate dostop do moči – prižgite luč!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon