Modrost vas kliče

Na vrhu višav, ob cesti, na razpotjih stoji Modrost [spretna in pobožna]; pri vratih, ob izhodih iz mesta, pri vhodu k vratom kliče … (Pregovori 8,2–3)

Na poti skozi življenje bomo morali sprejemati številne odločitve. Če se odločamo čustveno ali na podlagi tega, kar mislimo ali želimo, se bomo znašli v težavah.

Bog želi, da smo modri pri sprejemanju odločitev. Prepričana sem, da je modro, ko zdaj delamo to, kar nam bo kasneje prineslo zadovoljstvo.

Svetopisemski Pregovori pravijo, da nas modrost kliče. Moramo živeti v Božji modrosti in spoznati, da naše današnje odločitve vplivajo na naš jutri. Toliko ljudi ne more uživati polnosti življenja, ker mora reševati zmedo, ki je posledica pomanjkanja modrosti.

Ne ravnajte sebično; ne tvegajte, ali se bodo stvari prav obrnile. Modrost ne tvega; modrost vlaga v prihodnost. Modrost se ne sprijazni s trenutnim zadovoljstvom, ampak sledi Bogu v boljši jutri.

Kaj pa vi? Živite modro že danes? Če ne, je dobra novica to, da vas modrost že kliče. Bog je pripravljen in voljan, da vam ponudi svojo modrost. Le prosite Ga zanjo. Odločite se, da boste vlagali v prihodnost, ki ugaja Bogu.

Kratka molitev

Gospod, želim si polnega življenja, ne pa da nenehno rešujem težave, ki so posledica pomanjkanja modrosti. Hvala, ker mi ponujaš svojo modrost. Želim jo sprejeti, da se bom odločal za svojo prihodnost v skladu s Tvojo voljo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon