Molite v Njegovem imenu

… Zagotavljam vam, najresneje vam pravim: Moj Oče vam bo dal vse, karkoli ga boste prosili v mojem imenu [ki predstavlja vse, kar JAZ SEM] … Prosite zdaj in še kar naprej prosite in boste prejeli, da bo vaše veselje (radost, sreča) dopolnjeno in popolno. (Janez 16,23–24)

Ko je bil najin najmlajši sin še v šoli, sva imela nekaj ljudi, ki so ostali z njim, kadar sva morala midva z možem odpotovati. Tem ljudem, ki so skrbeli zanj v najini odsotnosti, sva morala napisati pooblastilo. Morala sva podpisati pravni dokument, ki tem ljudem v primeru, da bi sin potreboval zdravniški pregled, daje pravico, da uporabljajo najino ime v dobro najinega sina – dobesedno – da se odločajo namesto naju.

Prav to je Jezus naredil za svoje učence in, navsezadnje, za vse, ki bodo verjeli Vanj. Rekel je, da bo Bog odgovoril, kadar bomo v molitvi uporabljali Njegovo ime. To je avtoriteta, ki nam je bila podeljena v Njegovem imenu.

Njegovo ime zavzame svoje mesto – Njegovo ime predstavlja Njega. Ko molimo v Njegovem imenu, je prav tako, kot da bi On molil. Ta posebna pravica zveni skoraj preveč čudovito, da bi ji verjeli! Ampak lahko ji verjamemo, ker svetopisemski citati to potrjujejo. Zato uporabljajte avtoriteto Jezusovega imena in naj ta moč deluje, da premaga zlo in prinese Božje blagoslove temu svetu.

Kratka molitev

Bog, pogumno molim k Tebi v Jezusovem imenu, saj vem, da poslušaš in si pripravljen odgovoriti. Hvala za čudovito posebno pravico, da molim v imenu Tvojega Sina.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon