Molitve prošenj in vztrajnosti

Molitve prošenj in vztrajnosti

Nimate, ker ne prosite. (Jakob 4,2b)

Bog nam je priskrbel preprost način, da bi imeli stvari, ki si jih želimo, ne da bi se borili, da bi jih dobili. Današnja vrstica pravi, da določenih stvari nimamo, ker Boga ne prosimo zanje. Molitev ne more biti uslišana, če je ne izrečemo; zato moramo moliti in prositi. Način molitve, kjer izrazimo svoje želje in prošnje, se imenuje molitev prošenj. Taka molitev je pomembna, ker Bog na zemlji ne naredi ničesar, dokler nekdo ne moli in prosi. Vidite, preko molitve smo partnerji z Njim. Molitev je zgolj sredstvo, s katerim pomagamo in sodelujemo z Njim na duhovnem področju, zato da bi se stvari zgodile na naravnem področju. Molitev prinaša moč nebes na zemljo.
Če naše molitve niso hitro uslišane, morda prosimo za nekaj, kar ni Božja volja za nas, ali pa Bog morda čaka z odgovorom, ker izgrajuje našo vero in nam pomaga razvijati duhovne mišice, ko se učimo vzdržljivosti in potrpežljivosti.

Moramo se obračati s prošnjami na Boga in Mu predstaviti svoje želje, namesto da jih sami poskušamo uresničiti. Prav tako moramo zaupati Njegovi modrosti glede tega, kako in kdaj bo odgovoril. Molitev odpira vrata Božjemu delovanju, toda naši poskusi, da se sami dokopljemo do uresničitve, vodijo le v naše razočaranje in ovirajo Boga. Čaka na nas, da Ga prosimo, in Mu zaupamo tako glede načina kot časa odgovora. Ko to storimo, bo mogočno deloval v naše dobro.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog želi za vas narediti več, kot si lahko predstavljate, zato začnite pogumno prositi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon