Naj bo Bog vaš turistični vodnik

Naj bo Bog vaš turistični vodnik

Zares, to je Bog, naš Bog, na vekov veke; On nas bo vodil [celo] do smrti. (Psalm 48,15)

Ko je Jezus živel na zemlji, je vedno delal, kar je prav, ker je delal samo tisto, kar je videl delati svojega Očeta. Tudi mi lahko, tako kot naš Gospod Jezus, zaupamo, da nas bo On sam vsak dan vodil po pravi poti.

Psalm 48,15 pravi, da nas bo Bog vodil [celo] do smrti! Čudovito je vedeti, da imamo vodnika, ki nas bo privedel od enega življenjskega cilja do drugega.

Kadar z možem obiščeva nov kraj, pogosto najameva turističnega vodnika. Nekoč sva se odločila, da bova sama raziskovala nov kraj, a sva hitro ugotovila, da je to popolna izguba časa. Večino dneva sva se izgubljala in si obupno prizadevala poiskati pot, da bi se lahko vrnila.

Včasih se mi zdi, da z življenjem ravnamo tako, kot sva midva z možem ravnala na omenjenem potovanju. Vedno je lažje slediti izkušenemu vodniku kot pa brezciljno tavati. Namesto da odtavate po svoje, delajte, kar vidite delati Očeta, in dovolite, naj vas On vodi. Bog je predan vodenju, zato je tako pomembno, da Mu sledimo.


Kratka molitev

Gospod, nočem živeti kot turist brez vodnika, ki brezciljno tava. Samo Ti mi lahko pokažeš, kaj naj naredim in kako naj živim, zato se odločam, da bom vsak dan sledil Tvojim navodilom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon