Naša duhovna dediščina

Kajti tiste, ki jih je že vnaprej poznal [za katere je že prej vedel in jih ljubil], je tudi vnaprej določil [jih napovedal], da bodo oblikovani po podobi Njegovega Sina [in bodo navznoter Njemu podobni], da bi bil On prvorojenec med mnogimi brati. (Rimljanom 8,29)

Jezus je prišel na svet, da bo popolna, brezgrešna žrtev za nas, ker mi nimamo sposobnosti biti popolni v naravnem področju. Zaradi Njegove žrtve lahko vsak dan postajamo bolj podobni Jezusu. Ko živimo tako, kot je On živel, sprejemamo svojo duhovno dediščino.

Ne bo se zgodilo kar čez noč, da bomo živeli tako pravično kot Jezus; vsi se bomo spotaknili. Konec koncev, če bi bili popolni, ne bi potrebovali Odrešenika! Seveda pa si moramo želeti v svojem srcu, da to izpolnimo in uživamo svojo duhovno dediščino. Prav tako se moramo naučiti Bogu zaupati in moramo vedeti, da nas bo On oblikoval v podobo svojega Sina Jezusa Kristusa.

Pismo Efežanom 1,11–12 pravi: »V Njem smo … dobili dediščino … Da bi mi, ki smo že prej upali v Kristusa [ki smo najprej zaupali Vanj in smo bili določeni in izbrani] živeli v hvalo Njegovega veličastva!«

Imate dediščino, zato Bog želi, da živite z občutkom miru in varnosti, ki prihaja od poznavanja tega, kdo ste in čigavi ste.

Boste zaupali Bogu in Mu dovolili, da vas vsak dan tako spreminja in oblikuje, da boste bolj in bolj podobni Njegovemu Sinu?

Kratka molitev

Gospod, zahvaljujem se Ti za duhovno dediščino v Jezusu. Zaupam Ti, saj vem, da me lahko dan za dnem oblikuješ v podobo svojega Sina.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon