Naše trpljenje ne poveličuje Boga

Usmerite svoje misli in jih ohranjajte na tem, kar je zgoraj (višje stvari), ne mislite na to, kar je na zemlji. (Kološanom 3,2)

Mnogi kristjani živijo v napačnem prepričanju, da Bog želi, da trpijo. To poraja miselnost neprenehne žrtve.

Trpljenje je neizogibno, ampak Bog se ne veseli našega trpljenja. Boga blagoslavljamo, kadar imamo dobro naravnanost sredi trpljenja – in On želi, da smo zmagovalni!

Zakaj bi torej ostali zagrenjeni, jezni, ranjeni in potrti?

Obstaja zanesljiv način premagovanja trpljenja s pravilno naravnanostjo: Usmerite svoje misli in jih ohranjajte na tem, kar je zgoraj, ne mislite na to, kar je na zemlji. Morate se oborožiti s pravilnim razmišljanjem, sicer boste v težkih časih obupali.

Usmerite svoj um in zavedajte se, da gre za daljši proces, ko iz miselnosti žrtve prestopite v miselnost zmagovalca. Zahtevalo bo čas, ampak vaša izkušnja vas bo okrepila in vam omogočila, da boste pomagali drugim, ki bijejo podobne bitke.

Navdušujte se nad svojo prihodnostjo in zavedajte se, da ko greste skozi stisko z Bogom, to pomeni, da boste na drugi strani prišli ven z zmago, ki vam je nihče ne more vzeti.

 

Kratka molitev

Gospod, potrebujem Tvojo pomoč, da premagam miselnost žrtve. Odločam se, da bom usmerjal svoje misli na to, kar je zgoraj, da bom lahko imel pravo naravnanost. Vem, da s Tvojimi mislimi in resnico znotraj mene lahko zmagujem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon