Ne bojte se in sledite Svetemu Duhu

Ne boj se [ničesar se ne boj], saj sem s teboj; nikar se ne oziraj v grozi, ne bodi potrt, saj sem jaz tvoj Bog. Okrepil te bom in te utrjeval ob težavah, da, pomagal ti bom … (Izaija 41,10)

Ta verz je velika spodbuda k pogumu in odločnosti v Svetem Duhu. Prav gotovo nočemo narediti ničesar izven Božje volje ali Njegovega pravega časa. Ko pa se Bog premakne, se nam ni treba bati premakniti z Njim. Satan prinaša strah v naš um in čustva, ko nas Sveti Duh želi voditi v novo smer. Satan nas skuša ustrahovati, da ne bi napredovali z Bogom.

Izaija 41,10 nam sporoča, naj se ničesar ne bojimo, ker je On z nami. Če ste se česa bali in želite biti osvobojeni strahu, bo prej ali slej prišel čas, ko se boste morali soočiti s strahom in ne smete pobegniti pred njim. Oprimite se Jezusove roke, zavedajoč se, da je On z vami, in storite to. Ne bojte se, saj je On z vami.

Če ste na razpotju, naj vas opogumim, pojdite naprej. Ne obstojte negibno v grozi, ampak primite Njegovo roko in nadaljujte pot. Zapomnite si, Bog vas hoče osvoboditi vseh strahov!

Kratka molitev

Gospod, želim Ti slediti, kamor me boš vodil. Pomagaj mi, da bom pogumen/-na in odločen/-na, da lahko napredujem s Teboj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon