Nič ni nemogoče

Nič ni nemogoče

Bogu namreč ni nikoli nič nemogoče in nobena beseda od Boga ne bo brez moči ali nemogoča za izpolnitev. (Luka 1,37)

Ljudje, ki razmišljajo pozitivno, lahko vidijo možnost celo v najtežjih situacijah, medtem ko tisti, ki razmišljajo negativno, hitro opozorijo na težave in omejitve.

To presega pregovorni pogled na kozarec, ki je ”napol poln” ali  “napol prazen”.  Razširi se na dejanske odločitve in dejanja, osnovana bodisi na pozitivnem bodisi na negativnem mišljenju.

Ste kdaj opazili, kako negativno mišljenje prenapihne stvari? Težave so videti večje in težje, kot so v resnici.

Včasih je kaka težava morda zares nemogoča … V naravnem. Negativna miselnost pozablja, da Bogu ni nič nemogoče.

Z globokim razmišljanjem Božje Besede se boste znebili negativnosti, hkrati pa vam bo pomagalo, da se ponovno osredotočite na Boga, na to, kdo On je. Pozitivna miselnost, utemeljena na Božji Besedi, ve, da nič ne more presegati Boga. On je vedno navzoč.

Tako sem natrenirala svoje možgane, da verjamem Bogu in Njegovi Besedi. Kadar sem bolj zaupala Njemu kot svojim okoliščinam, sem izkusila moč, ki mi je dostopna po Bogu. Vedno se moramo spominjati, da Bogu ni nič nemogoče.


Kratka molitev

Gospod, razumem, da nič ne morem pridobiti z miselnostjo “napol praznega” kozarca. Celo v nemogočih situacijah vem, da si Ti tam. Odločam se, da bom gledal pozitivno stran, medtem ko živim v Tvoji Besedi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon