Nič pregradnih sten

Nič pregradnih sten

… Kristus je vse in v vseh [čisto vse in vsepovsod, vsem ljudem, brez razlik]. (Kološanom 3,11)

V Kristusu je Bog ustvaril novo stvaritev, kjer vse razlike izginejo in mi vsi postanemo eno v Njem. To preprosto pomeni, da moramo zaupati Bogu, da On poskrbi za to, česar nismo zmožni narediti, in sprejeti kot Njegov dar vse, kar je dobrega v nas ali karkoli lahko dobro naredimo. Vse je v Njem! V Kristusu smo opravičeni pred Bogom, naše življenje je v Njem, naše veselje in mir sta v Njem. Vse stvari so iz Njega, Zanj, v Njem in po Njem (gl. Rimljanom 11,36).

Ni se nam več treba primerjati z nikomer drugim. Ni pomembno, kaj oni lahko naredijo, mi pa ne, saj edino v Njem najdemo svojo vrednost in pomen. Osvobojeni smo primerjanja in tekmovanja, kar nam omogoča, da smo v vsej polnosti to, kar smo. Bodite samo najboljša izvedba samega sebe. Ko lahko naredite nekaj dobrega, se zahvalite Bogu; in ko ne morete, se Mu zahvalite, da vas kljub temu ljubi in da bo poskrbel za to, kar mora biti narejeno.

Ta resnica vam omogoča, da vstopite v Božji počitek in se izognete mukam samozavrnitve, prav tako pa ne boste zapravili življenja s poskušanjem biti nekaj, kar nikoli ne boste. Če poslušate Božji glas, potem Ga slišite, ko vam prav zdaj pravi, da ste dragoceni; ni se vam treba z nikomer primerjati. Vse pregradne stene so bile v Kristusu podrte; vsi smo eno v Njem.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog vam nikoli ne bo pomagal biti nekdo drug, pač pa vam pomagal biti vse, kar ste lahko.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon