Nikoli niste sami

»Gospod hodi pred teboj; On bo s teboj; ne bo te pustil samega in ne bo te zapustil. Nikar se ne boj in se ne plaši.« (5 Mojzesova 31,8)

Žalost in osamljenost sta dve glavni težavi, s katerima se srečujemo. Pogosto se med seboj prepletata, saj se mnogi žalostijo zaradi osamljenosti. V naši službi za Boga pogosto prejemamo molitvene potrebe ljudi, ki trpijo zaradi osamljenosti.

Božja Beseda nam jasno pove, da nismo sami. On nas želi osvoboditi, potolažiti in ozdraviti. Ko pa v življenju naletite na boleče izgube, lahko ta preprosta resnica izgine izpred vaših oči.

Satan želi, da verjamete, da ste sami. Prav tako želi, da verjamete, da nihče ne razume, kako se počutite; ampak vedite, on je lažnivec. Poleg tega, da je Bog z vami, mnogi bratje in sestre v Kristusu razumejo, kaj doživljate tako umsko kot čustveno (gl. 2 Korinčanom 1,3–4).

Niste sami niti zdaj niti nikoli ne boste, ne glede na to, s čim se soočate.

Morda ne morete razumeti takrat, ko ste tako ranjeni, da bolečina izgube para vašo dušo. Ampak vedite in držite se te resnice: Bog vas ljubi in ima dobro prihodnost za vas. Upajte Vanj, zaupajte Mu, da bo vaše žalovanje obrnil v radost (gl. Izaija 61,1–3).

Kratka molitev

Bog, ne morem vedno videti resnice zaradi žalosti in osamljenosti, ampak vem, da me Ti nikoli ne zapustiš. Pomagaj mi, da se bom vedno spominjal, da si blizu, in naj se spoprijateljim s kristjani, ki me bodo spodbujali, naj bolj in bolj iščem Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon