Njegova milost se vsak dan obnavlja!

Zaradi Gospodove milosti in dobrote nismo popolnoma pokončani, ker je Njegovo [nežno] usmiljenje neizčrpno. Vsako jutro je nova; velika in obilna je Tvoja zvestoba (stabilnost). (Žalostinke 3,22–23)

Vsak dan ponuja novo priložnost, da zapremo vrata preteklosti in okusimo popolnoma nov začetek. Dejstvo, da je Bog razdelil čas na štiriindvajseturne dele, je dokaz, da moramo redno začenjati znova. Vedno je nov dan, nov mesec in novo leto. Da pa bi lahko izkoristili te nove začetke, se moramo za to odločiti.

Se spopadate s krivdo in obsodbo? Se slabo počutite zaradi nečesa, kar ste naredili pred leti, ali pa zaradi nečesa, kar se je zgodilo včeraj? Ne glede na to, koliko časa je preteklo, preteklost je še vedno preteklost. Kar je narejeno, je narejeno; samo Bog lahko zdaj poskrbi za to. Vaša odgovornost pa je, da priznate svoje napake, se pokesate, sprejmete Božje odpuščanje in greste naprej.

Prerok Jeremija nas v Žalostinkah spodbuja z novico, da je Božja milost vsako jutro nova. Vsak dan nam ponuja nov začetek. Tako vesela sem, da Bog dnevno pošilja nove pakete milosti – vsak dan imamo lahko nov začetek!

Kratka molitev

Bog, tako vesel/-a sem, da se Tvoja milost vsak dan obnavlja! Vsak dan lahko začnem na novo zaradi Tvoje ljubezni, milosti, sočutja in zvestobe do mene!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon