Oče najbolje ve

Oče najbolje ve

Iščite (usmerite se, prizadevajte si za) najprej Njegovo kraljestvo in pravičnost Boga (Njegov način ravnanja in kaj je prav) in vse ostalo vam bo navrženo. (Matej 6,33)

Bog si želi, da iščemo pravičnost, mir in veselje, kar tvori Njegovo kraljestvo (gl. Rimljanom 14,17). Želi si, da globlje hrepenimo po prav(ičn)em obnašanju in naredimo vse, kar le lahko, da temu sledimo. Ko to storimo, nam obljublja, da bo dodal stvari, ki jih potrebujemo in si jih želimo. Želi si, da iščemo Njega, in ko Ga, nas z veseljem blagoslovi.

Ko imamo željo, moramo le prositi Boga in Mu popolnoma zaupati; seveda pa se moramo izogibati poželenju po stvareh. Prepričana sem, da poželimo in hlepimo, kadar si nečesa tako želimo, da čutimo, kot da ne moremo biti srečni brez tega. Slišala sem neko gospo reči, da preprosto ne more biti srečna, če ji Bog ne bo dal otrok. Prav tako sem slišala podobne izjave samskih dam glede želje po poroki. Takšne drže so napačne in žalijo, prizadenejo Boga. Vse, kar čutimo, da moramo imeti (poleg Boga), da bi bili srečni, lahko sovražnik izkoristi proti nam, zato preverjajte svoje želje in jih ohranjajte v ravnotežju.

Mnogo bolje je moliti in dovoliti Bogu, da On priskrbi, kot da mučite samega sebe, medtem ko poskušate na vsak način doseči to sami. Vedno imejte v mislih, da je Bog dober in da želi biti dober do vas, zato ohranite pogled na Njem in Njegovem kraljestvu. Veselite se, da bo On priskrbel, kar je prav za vas.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Vse, kar mislite, da morate imeti, da bi bili srečni, lahko sovražnik izkoristi proti vam.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon