Očiščeni z ognjem

Očiščeni z ognjem

Gospod je hodil pred njimi podnevi v oblačnem stebru, da bi jih vodil po poti, in ponoči v ognjenem stebru, da jim je svetil in so tako lahko hodili podnevi in ponoči. (2 Mojzes 13,21)

Sveto pismo večkrat omenja Božji ogenj in različne načine za uporabo v našem življenju. Če želimo Božje najboljše, moramo biti pripravljeni prestati očiščevalni ogenj. V sebi imamo zlato (dobre stvari), a imamo tudi nečistosti, ki jih je treba odstraniti.

Vsakdo želi uživati Božje najboljše, a le malokdo je željan Njegovega ognja. Vedno imejte v mislih, da ko pride Božji ogenj v vaše življenje, je On tisti, ki nadzira plamen. Nikoli ne bo dopustil, da ogenj popolnoma ugasne, a prav tako ne bo dopustil, da vas uniči. Nikoli ne dovoli, da pride nad nas več, kot smo zmožni prenesti.

Skozi vse življenje doživljamo obdobja, ki se nam zdijo težka, in obdobja, ki so lažja. Pavel je omenil take čase in je rekel, da se je naučil biti zadovoljen tako v enem kot v drugem. Zaupal je, da je Božja modrost popolna in da se sčasoma vse obrne v njegovo dobro. Tudi mi se lahko tako odločimo. Z upiranjem Božjemu ognju ne bomo preprečili, da bi zagorel v našem življenju – le teže ga prestajamo.

Božji ogenj pride, da požge vse neuporabne stvari v nas; kar pa ostane, pusti, da svetlo in veselo gori Zanj. Včasih začutimo ta ogenj, ko proučujemo Božjo besedo in nam osvetli določeno področje, ki ga je treba spremeniti. Po drugi strani pa Božji ogenj pride po neprijetnih okoliščinah, v katerih Bog od nas pričakuje trdnost in vedênje, ki je Njemu všeč. Kadarkoli prestanemo težave in stiske na tak način, da proslavimo Boga, smo lahko prepričani, da bo naša nagrada prišla ob pravem času.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Če greste skozi stvari, potem vam ne bo treba bežati pred njimi ali se jih celo bati.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon